
از آنجا که کودکان فاقد ظرفیت تصمیم گیری هستند، برای تصمیم گیری در مورد مراقبت های بهداشتی و درمانی خود وابسته به دیگران هستند. این تصمیم گیرنده ها عمدتا والدین کودک خواهند بود. اکثر والدین در پروسه کاردرمانی و گفتاردرمانی به دنبال راهکارهای قطعی، سریع، ماورائی و بدون زحمت هستند. تصورات و اعتقادات شکل گرفته در جامعه در مورد ناتوانایی های خاص (معلولیت ها) در قضاوت والدین بدون تأثیر نخواهد بود. هر یک از ما در محیط زندگی خود دائما با افرادی در ارتباط هستیم که به لحاظ فرهنگی تفاوت های زیادی با ما خواهند داشت. ممکن است معلولیت در یک فرهنگ نتیجه ازدواج فامیلی در نظر گرفته شود اما در فرهنگ دیگر یک عامل ماورائی و خطای اخلاقی والدین دلیل آن باشد. این فقط یک نمونه از افکار سمی است که مراجعه کننده ها در ارزیابی اولیه بیان می کنند. متأسفانه نداشتن دانش صحیح و تأثیرپذیری از حرف های ثابت نشده و غیرعلمی در بسیاری از موارد آسیب زننده خواهد بود. ما سعی می کنیم در این بخش نمونه هایی از افکار سمی را بیان کنیم. این موارد بدون استثناء همیشه درمان کودک را به حاشیه برده و زمان درمان بهنگام را از بین می برد.
- استفاده از رژیم غذایی خاص، ویتامین یا مکمل ها می تواند علائم اتیسم را برطف کند!! خیر. اتیسم یک مشکل سیم کشی در مغز است و رژیم غذایی تأثیری در آن ندارد.
- مصرف شیر شتر برای درمان اتیسم مفید است!! خیر. توصیه های این چنینی جایی در علم نوین ندارد.
- کودک ما سخت ترین پازل ها را حل می کند پس از نظر هوشی خیلی خوب است!! خیر. هوش صرفا با حل یک پازل تعیین نمی شود.
- کودک ما سخت ترین بازی ها را با موبایل انجام می دهد و خیلی هوش خوبی دارد!! خیر. بازی و کار با موبایل در ارزیابی های هوشی کودک جایی ندارد.
- یکی از قامیل های ما در کودکی خیلی دیر حرف زدن را یادگرفته است و کودک ما نیز این چنین است!! خیر. هر گونه تأخیر در رشد زبان و حرکات نشان دهنده ی آسیب سیستم عصبی است که ممکن است در نوار مغز و ام آر آی یا هر آزمایش دیگری نیز کودک کاملا سالم باشد. این آسیب ها در آزمایشات معمول قابل شناسایی نیستند. به علاوه گزارش های دیگران در مورد زمان کودکی خودشان زمان بندی دقیقی ندارد.
- پزشک متخصص گفته که تا 4 سالگی صبر کنید شروع می کنه به حرف زدن!! خیر. هر تأخیری در مراحل رشد کودک نیازمند درمان سریع است. گذر زمان فقط یک کودک لج بازتر را خواهد ساخت که درمان را بسیار مشکل تر خواهد کرد.
- کودک ما شبه اتیسم است!! خیر. چیزی به نام شبه اتیسم در طبقه بندی بیماری های کودکان وجود ندارد. کودک یا اتیسم دارد یا ندارد.
- کودک ما به علت اضطراب و ترس یکسری کارها را انجام نمی دهد!! خیر. در اکثر موارد عدم توانمندی باعث مقاومت کودک در اجرای تکلیف می شود.